Israelul avertizează că operaţiunile în Fâşia Gaza vor continua "cât va fi necesar"

Israelul va continua operaţiunile militare împotriva mişcării Hamas "cât va fi necesar", până la restabilirea securităţii, anunţă premierul Benjamin Netanyahu.

364 afișări
Imaginea articolului Israelul avertizează că operaţiunile în Fâşia Gaza vor continua "cât va fi necesar"

Israelul avertizează că operaţiunile în Fâşia Gaza vor continua "cât va fi necesar" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Operaţiunea Limita Protectoare (Protective Edge) va continua până la atingerea obiectivelor, iar acest lucru va necesita timp", a avertizat Netanyahu.

Numeroase rachete au fost lansate, sâmbătă şi duminică, din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, iar aviaţia militară israeliană a prăbuşit două clădiri înalte, duminică, în oraşele Rafah şi Gaza.

"Hamas este pe cale să plătească şi va continua să plătească pentru crime", a avertizat Netanyahu, referindu-se la uciderea unui copil de cinci ani, vineri, în sudul Israelului.

"Le cer locuitorilor din Fâşia Gaza să părăsească imediat locurile de unde Hamas coordonează atacuri teroriste", a continuat Netanyahu.

Cel puţin 2.100 de persoane au murit, în Fâşia Gaza, începând din 8 iulie, când Israelul a lansat operaţiuni militare după asasinarea a trei adolescenţi israelieni de către membri Hamas şi pe fondul atacurilor cu rachete.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici