Israelul este pregătit să trimită ajutoare în Siria, după cutremur

Israelul a declarat luni că a primit o solicitare din partea Siriei de asistenţă pentru ajutor în caz de cutremur pentru statul arab şi că este pregătit să facă acest lucru, fiind vorba de o cooperare rară între cele două state vecine, dar în conflict, transmite Reuters.

901 afișări
Imaginea articolului Israelul este pregătit să trimită ajutoare în Siria, după cutremur

Israelul este pregătit să trimită ajutoare în Siria, după cutremur

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat într-un discurs că a ordonat trimiterea de ajutoare israeliene în Turcia, epicentrul cutremurului de luni, avioanele urmând să plece spre seară.

„Întrucât s-a primit o cerere în acest sens şi pentru numeroase victime ale cutremurului din Siria, am dat instrucţiuni să se facă şi acest lucru”, a declarat el în cadrul unei ceremonii într-un spital din apropiere de Tel Aviv.

În declaraţii televizate ulterioare adresate partidului său, Netanyahu a declarat că cererea de ajutor umanitar pentru Siria a fost transmisă „de un oficial diplomatic”, fără să îi facă cunoscut numele.

„Am aprobat acest lucru şi socotesc că aceste lucruri vor fi realizate în curând”, a spus Netanyahu.

Oficialii sirieni au raportat sute de morţi în această ţară devastată de războiul civil, atât în zonele aflate sub controlul Damascului, cât şi în nord-vestul ţării, controlat de opoziţie.

Întrebat cine a făcut cererea privind Siria citată de Netanyahu, un oficial israelian a declarat pentru Reuters: „Sirienii”. Întrebat dacă aceasta se referea la membrii opoziţiei sau la guvernul preşedintelui Bashar al-Assad, oficialul a spus doar: „Siria”.

Siria nu a făcut comentarii asupra comentariilor guvernului israelian.

Radiodifuzorul public israelian Kan a declarat într-un raport fără sursă că Rusia a transmis cererea ca Israelul să ajute Siria.

Ambasada Rusiei în Israel a refuzat să comenteze, potrivit Reuters.

Ajutorul pe care Israelul îl va trimite cuprinde pături, corturi şi medicamente, a declarat Kan, adăugând că guvernul Netanyahu şi-a manifestat, de asemenea, disponibilitatea de a prelua răniţi dacă i se va cere.

Oficialii israelieni nu au oferit imediat detalii despre ajutor.

Israelul şi Siria se află în stare de război de zeci de ani, cu perioade de încetare a focului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici