Israelul impune o blocadă totală în Cisiordania, după atacul de la Ierusalim

Armata israeliană a impus o blocadă totală în Cisiordania ocupată, până sâmbătă seara, la o zi după atentatul palestinian din vestul Ierusalimului, care a provocat moartea a opt adolescenţi israelieni, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt a armatei.

17 afișări
Imaginea articolului Israelul impune o blocadă totală în Cisiordania, după atacul de la Ierusalim

Israelul impune o blocadă totală în Cisiordania, după atacul de la Ierusalim (Sursa: Mediafax Foto)

"Am impus o blocadă strictă în Iudeea-Samaria (Cisiordania) până sâmbătă seara", a declarat purtătoarea de cuvânt.

Această măsură a intrat în vigoare la câteva ore după atentatul comis joi seara într-o instituţie religioasă, când un locuitor palestinian al Ierusalimului de vest a deschis focul cu arma automată asupra elevilor, omorând opt dintre ei şi rănind zece. Atacatorul a fost ucis ulterior de forţele israeliene.

Purtătoarea de cuvânt a precizat că doar palestinienii care cer să intre în Israel pentru "motive umanitare" vor fi autorizaţi să facă acest lucru.

În altă ordine de idei, cel puţin zece palestinieni au fost arestaţi vineri într-un cartier din Ierusalimul de est, unde locuia autorul atentatului.

Poliţia a efectuat o percheziţie la reşedinţa lui Alaa Hisham Abou Dheim, în vârstă de 25 de ani, în cartierul Jabal Al-Moukaber, după ce familia acestuia a fost informată că el este autorul atentatului, potrivit martorilor şi părinţilor.

Majoritatea celor arestaţi sunt apropiaţi şi amici ai lui Abou Dheim, potrivit aceloraşi surse. Poliţia israeliană a refuzat să confirme aceste arestări.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, s-a limitat la a declara că la Ierusalim a fost descoperită "o maşină direct legată de terorist" şi că "ancheta continuă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici