Israelul respinge propunerea lui John Kerry privind un armistiţiu în Fâşia Gaza

Guvernul israelian a anunţat vineri că respinge, "în actuala situaţie", propunerea secretarului de Stat american, John Kerry, privind instituirea unui armistiţiu în Fâşia Gaza.

217 afișări
Imaginea articolului Israelul respinge propunerea lui John Kerry privind un armistiţiu în Fâşia Gaza

Secretarul de stat american John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cabinetul de securitate a respins în unanimitate, în actuala situaţie, propunerea de încetare a focului făcută de secretarul de Stat american, John Kerry", a comunicat Guvernul de la Ierusalim.

John Kerry, aflat în regiune, a propus vineri un armistiţiu de cel puţin o săptămână între Israel şi mişcarea islamistă Hamas.

Cel puţin 815 persoane au fost ucise în Fâşia Gaza în operaţiunile israeliene, lansate pe 8 iulie. În ultimele săptămâni, mişcarea Hamas a lansat mii de rachete spre teritoriul israelian. De partea israeliană, bilanţul este de 35 de morţi - doi civili şi 33 de militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici