Israelul riscă să fie atacat cu mii de rachete în cazul unui conflict cu Iranul şi Hezbollah

Israelul, în principal regiunea Tel-Aviv, riscă să fie ţinta a mii rachete în cazul unui conflict cu mişcarea şiită Hezbollah şi Iranul, arată un raport oficial citat de cotidianul Yediot Aharonot.

26 afișări
Imaginea articolului Israelul riscă să fie atacat cu mii de rachete în cazul unui conflict cu Iranul şi Hezbollah

Israelul riscă să fie atacat cu mii de rachete în cazul unui conflict cu Iranul şi Hezbollah

Raportul, care este confidenţial, a fost realizat de Administraţia pentru Situaţii de Urgenţă şi transmis structurilor guvernamentale şi autorităţilor locale.

"Sute de morţi, mii de răniţi, tiruri de rachete spre regiunea Tel-Aviv, paralizarea totală a activităţii pe Aeroportul Ben Gurion, bombardarea infrastructurii rutiere, a sistemelor de aprovizionare cu apă, întreruperea energiei electrice - toate acestea riscă să se întâmple în cazul unui război", continuă raportul citat de Yediot Aharonot.

Documentul afirmă că scenariul catastrofal este fructul analizării modului în care s-a derulat războiul din 2006 împotriva mişcării şiite Hezbollah.

Noul conflict ar putea fi declanşat prin reacţia Hezbollah la recenta asasinare a unuia dintre liderii săi, continuă raportul.

Potrivit Yediot Aharonot, autorii raportului şi-au imaginat "evenimente extrem de grave tocmai pentru a permite Israelului să se pregătească". Analiştii cred că un asemenea conflict ar putea dura aproximativ o lună, implicând şi Siria. Ostilităţile din Platoul Golan (ocupat de Israel în 1967) ar putea atrage atacuri cu mii de rachete Scud împotriva localităţilor din Galileea. În paralel, Hezbollah ar putea ataca oraşele Haifa şi Tel Aviv.

Israelul ar putea fi atacat şi cu rachete balistice de către Iran, precum şi cu rachete artizanale de către militanţii palestinieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici