Israelul va ancheta rolul serviciilor medicale proprii în cazul traficului de ovule

Ministerul israelian al Sănătăţii va investiga rolul serviciilor medicale israeliene în cazul traficului de ovule din România, anunţă un oficial israelian de rang înalt citat de site-ul Ynetnews.com.

17 afișări
Imaginea articolului Israelul va ancheta rolul serviciilor medicale proprii în cazul traficului de ovule

Israelul va ancheta rolul serviciilor medicale proprii în cazul traficului de ovule (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Adjunctul ministrului Sănătăţii, Yakov Litzman, a precizat că vor fi examinate procedurile utilizate de serviciile medicale israeliene în acest caz, subliniind că instituţia pe care o reprezintă are încredere deplină în fondurile de Sănătate din Israel.

Poliţia română a confiscat paşapoartele a cinci cetăţeni israelieni suspectaţi de implicare în cazul de trafic cu ovule de la clinica privată Sabyc din Bucureşti.

Luni, tribunalul Bucureşti a decis ca tatăl şi fiul care deţin şi operează clinica, respectiv Harry şi Yair Miron, cetăţeni israelieni, să rămână în custodia poliţiei pentru încă o lună.

Alţi doi cetăţeni israelieni, profesorul Nathan Levitt şi doctorul Genya Ziskind, angajaţi ai clinicii, au primit interdicţie de a părăsi România pe parcursul desfăşurării investigaţiilor.

Autorităţile române au ridicat duminică 30 de cetăţeni israelieni angajaţi la clinica privată din Bucureşti, suspectată de trafic cu ovule şi celule stem.

Majoritatea au fost audiaţi şi eliberaţi în câteva ore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici