Israelul va construi un gard la frontiera cu Iordania

Guvernul Israelului a aprobat, luni, un plan pentru finanţarea construcţiei unui gard de securitate la frontiera statului evreu cu Iordania, informează cotidianul The New York Times.

361 afișări
Imaginea articolului Israelul va construi un gard la frontiera cu Iordania

Israelul va construi un gard la frontiera cu Iordania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul Benjamin Netanyahu a explicat că viitorul gard va avea lungimea de 30 de kilometri, din punctul cel mai sudic al Israelului până la un aeroport aflat în curs de construire.

Gardul va fi doar pe teritoriul israelian, fără a afecta în niciun fel suveranitatea Iordaniei.

Planul a fost coordonat cu Guvernul de la Amman.

În ultimii ani, Israelul a construit un gard şi la frontiera cu Egiptul, pentru a opri infiltrarea imigranţilor clandestini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici