Israelul va îmbunătăţi viaţa palestinienilor

Guvernul israelian a înfiinţat o comisie interministerială responsabilă cu îmbunătăţirea vieţii cotidiene a palestinienilor, a anunţat luni preşedinţia Consiliului.

15 afișări
Imaginea articolului Israelul va îmbunătăţi viaţa palestinienilor

Israelul va îmbunătăţi viaţa palestinienilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia va fi responsabilă cu "îmbunătăţirea serviciilor, stimularea dezvoltării economice şi ridicarea blocajelor" militare, potrivit aceleiaşi surse.

Înfiinţarea comisiei are loc în urma unei discuţii a premierului Benjamin Netanyahu cu Tony Blair, emisarul special al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu (Statele Unite, Uniunea Europeană, Rusia, ONU), precizează textul.

Comisia prezidată de şeful Guvernului va fi formată din mai mulţi miniştri, în special ultranaţionalistul Avigdor Lieberman (Afaceri Externe), Ehud Barak (Apărare), Yuval Steinitz (Finanţe) şi Sylvan Shalom (supleant al premierului).

Netanyahu a menţionat la 5 mai o "nouă" abordare pentru a ajunge la pace cu palestinienii, potrivit unui mesaj transmis în comun de la Ierusalim membrilor organizaţiei de lobby proisraelian (American Israel Public Affairs Comittee) reuniţi la Washington.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici