Israelul va închide redacţia locală a Al-Jazeera

Ministerul israelian al Comunicaţiilor a anunţat că va închide biroul postului de televiziune Al-Jazeera pe motiv că ar incita la violenţă, informaţia fiind confirmată şi de postul qatarez, informează Deutsche Welle.

2533 afișări
Imaginea articolului Israelul va închide redacţia locală a Al-Jazeera

Israelul va închide redacţia locală a Al-Jazeera

Anunţul a fost făcut duminică de către autorităţile israeliene, care acuză Al-Jazeera de imparţialitate în privinţa conflictului palestinian. În plus, Israelul crede că postul din Qatar alimentează tensiunile din locurile sfinte de la Ierusalim, incitând la violenţă. La sfârşitul lunii iulie, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu anunţase că intenţionează să înlăture Al-Jazeera din Israel.

În anunţul Ministerului de Comunicaţii de la Tel Aviv se precizează că acreditările jurnaliştilor Al-Jazeera vor fi anulate, iar transmisiunile acestui post în Israel vor fi sistate. Ayoob Kara, ministrul Comunicaţiilor din Israel, a declarat că a cerut deja furnizorilor de cablu să blocheze transmiterea Al-Jazeera.

"În ultimul timp, aproape toate ţările din regiunea noastră au stabilit că Al-Jazeera susţine terorismul şi sprijină radicalizarea religioasă. Toate aceste ţări au ajuns la concluzia că Al-Jazeera este un instrument al Stat Islamic, Hamas, Hezbollah şi Iran”, a declarat Kara.

Al-Jazeera a confirmat pe contul de Twitter că redacţia sa din Israel va fi închisă.

Postul qatarez Al-Jazeera a fost deja interzis în Egipt, Siria, Irak, Emiratele Arabe Unite şi în Arabia Saudită, fiind acuzat că susţine diverse grupuri teroriste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici