Comisar european: Marea Britanie va finanţa programele UE şi după producerea Brexit

Guenther Oettinger, comisarul european pentru buget, a declarat pentru ziarul german Bild că Marea Britanie va trebui să finanţeze programele Uniunii Europene până în cel puţin 2020, cu toate că va părăsi blocul comunitar în 2019, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

761 afișări
Imaginea articolului Comisar european: Marea Britanie va finanţa programele UE şi după producerea Brexit

Comisar european: Marea Britanie va finanţa programele UE şi după producerea Brexit

Potrivit comisarului european, Marea Britanie va trebui să contribuie la programele pe termen lung ale Uniunii Europene, chiar dacă nu va mai face parte din blocul comunitar. Oettinger a precizat că Marea Britanie este obligată să-şi onoreze angajamentele asumate anterior votului de anul trecut în privinţa Brexit.

”Ca rezultat, Londra va trebui să contribuie cu fonduri la bugetul Bruxellesului până în cel puţin 2020”, a afirmat Oettinger.

Comisarul european pentru buget a adăugat că se aşteaptă ca Germania să suporte costurile suplimentare generate de ieşirea Marii Britanii din UE. Astfel, despărţirea dintre UE şi Marea Britanie va genera pierderi cuprinse între 10-12 miliarde de euro pentru bugetul european. Oettinger a precizat că aceste pierderi bugetare ar putea fi compensate de creşterea contribuţiilor pentru membrii UE.

În luna iunie, Comisia Europeană a schiţat cinci scenarii prin care s-ar putea face faţă costurilor suplimentare produse de ruperea de Marea Britanie, menţionând că UE s-ar putea folosi de surse precum impozitele pe profit, impozitele pe tranzacţiile financiare sau taxele pe energia electrică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici