Israelul vrea să închidă graniţele pentru toţi vizitatorii „cât mai repede posibil,” după apariţia unei noi tulpini a noului coronavirus

  • Netanyahu şi-a anunţat intenţia de a interzice intrarea „cât mai curând posibil” a tuturor vizitatorilor străini în Israel.
  • Netanyahu a fost prima persoană din ţară căreia i s-a administrat vaccinul împotriva Covid-19.
  • Duminică seara, autorităţile au interzis intrarea cetăţenilor străini din Regatul Unit, Danemarca şi Africa de Sud, după ce în aceste ţări a fost detectată o nouă tulpină a noului coronavirus.
641 afișări
Imaginea articolului Israelul vrea să închidă graniţele pentru toţi vizitatorii „cât mai repede posibil,” după apariţia unei noi tulpini a noului coronavirus
Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a anunţat intenţia de a interzice intrarea „cât mai curând posibil” a tuturor vizitatorilor străini, în contextul apariţiei unei mutaţii a noului coronavirus în mai multe ţări. Israelul a lansat luni,21 decembrie, vaccinarea publică generală, relatează Le Figaro.
 
Şeful guvernului a fost prima persoană din ţară căreia i s-a administrat vaccinul împotriva Covid-19, sâmbătă, pentru a „da un exemplu”. Luni, campania de vaccinare a fost extinsă nu numai pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii, ci şi pentru populaţie, începând cu persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.
 
Israelul şi-a întărit măsurile de protecţie. Duminică seara, autorităţile au interzis intrarea cetăţenilor străini din Regatul Unit, Danemarca şi Africa de Sud, după ce în aceste ţări a fost detectată o nouă tulpină a noului coronavirus.
 
Masa virală care intră în Israel trebuie redusă cât mai mult posibil pe măsură ce Marea Britanie încearcă să afle ce este (această mutaţie) de fapt şi dacă este rezistentă la vaccin. Prin urmare, am cerut să repetăm ceea ce am făcut în timpul primului val de coronavirus, să închidem graniţele cât mai repede posibil,” a declarat Netanyahu luni. 
 
La începutul primului val al pandemiei din martie, autorităţile şi-au închis frontierele pentru turişti, dar au permis intrarea cetăţenilor israelieni şi a străinilor cu vize de muncă valabile.
 
Luni, guvernul nu a spus dacă vor fi puse în aplicare aceleaşi măsuri. Cu toate acestea, a indicat că ”unii călători străini,” cum ar fi diplomaţii, ar putea beneficia de scutiri, iar carantina (14 zile) se va face în hoteluri desemnate de Ministerul Sănătăţii.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici