Istoria se repetă. În urmă cu un secol un alt preşedinte american s-a infectat în pandemie

  • Trump nu este primul preşedinte american infectat într-o pandemie.
  • Acum o sută de ani, un sfert din americani au fost infectaţi cu virusul gripei spaniole.
  • Cu un secol în urmă, Woodrow Wilson era într-o situaţie similară cu cea a lui Donald Trump.
3131 afișări

Donald Trump nu este singurul preşedinte american care s-a infectat în pandemie. Woodrow Wilson, preşedintele SUA care a condus ţara în primul război mondial s-a infecatat în urmă cu o sută de ani cu virusul gripei spaniole, boală care a făcut milioane de morţi în întreaga lume.

Wilson s-a înbolnăvit de gripă spaniolă în aprilie 1919, atunci când se afla la Paris şi negocia sfârşitul primului război mondial. În acea perioadă, el a avut două întâlniri, pe 10 şi 11 aprilie, şi cu Regina Maria a României.

Atunci când preşedintele american s-a îmbolnăvit a intervenit soţia lui, Edith Wilson. Profesorul Thomas Schwartz a povestit pentru NBC News că ei au reuşit să ascundă boala. Explicaţia a fost că Wilson esre suprasolicitat, iar oamenii l-au crezutpentru că ştiau că este un muncitor.

Soţia lui Wilson a reuşit să-şi ascundă boala prin crearea unei bule în jurul său. Ei au explicat boala a apărut din cauza suprasolicitării, ceva ce oamenii ar fi crezut, deoarece Wilson era cunoscut ca fiind un muncitor," spune profesoruk Thomas Schwartz de la  Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee, potrivit NBC News.

Istoricii spun că în timpul epidemiei de gripă spaniolă un sfert din populaţia SUA s-a infectat şi au murit 675.000 de americani. Preşedintele Wilson a reuşit să minimalizeze pandemia din 1918 pe fundalul Primului Război Mondial.

 „Pe fundalul Primului Război Mondial, preşedintele Wilson a minimizat semnificativ pandemia din 1918 care a infectat un sfert dintre americani,” explică dr. Howard Koh, profesor la Universitatea Harvard, conform Sky News.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici