ISW: Rusia nu este capabilă să înceapă o nouă ofensivă în următoarele luni

Indiferent dacă Federaţia Rusă capturează sau nu oraşul Bahmut, este exclus ca o nouă ofensivă rusească pe scară largă să se desfăşoare în lunile următoare, transmite Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

3292 afișări
Imaginea articolului ISW: Rusia nu este capabilă să înceapă o nouă ofensivă în următoarele luni

United24Media

Amploarea pierderilor şi transferul unor unităţi suplimentare "Wagner" din alte regiuni spre est arată că Federaţia Rusă nu poate desfăşura o ofensivă în mai multe direcţii simultan, notează experţii.

"Eforturile Rusiei în Bahmut nu contribuie la atingerea obiectivelor operaţionale sau strategice ale armatei ocupante pe câmpul de luptă. Fortificaţiile defensive ucrainene semnificative de la periferia oraşului subminează orice semnificaţie tactică de după o posibilă capturare a oraşului Bahmut pentru forţele ruseşti.

Este probabil ca ucrainenii să fie capabili să preia iniţiativa pe câmpul de luptă şi să lanseze o contraofensivă atunci când ofensiva rusă asupra Bahmut va atinge punctul culminant, chiar dacă acest lucru înseamnă pierderea oraşului pentru Ucraina", consideră Institu

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici