Italia confiscă proprietăţi aparţinând pilotului rus Mazepin

Italia a confiscat proprietăţi în valoare de aproximativ 105 milioane de euro (114,45 milioane de dolari) deţinute de fostul pilot rus de Formula 1 Nikita Dmitrievich Mazepin şi de tatăl său oligarh, au declarat luni două surse din poliţie pentru Reuters.

1550 afișări
Imaginea articolului Italia confiscă proprietăţi aparţinând pilotului rus Mazepin

Operaţiunea a vizat o vilă - cunoscută sub numele de Rocky Ram - situată în nordul insulei Sardinia. Acest demers face parte din eforturile mai ample care vizează penalizarea ruşilor bogaţi care au legături cu preşedintele Vladimir Putin, după invazia din 24 februarie a Ucrainei de către Moscova.

Nu există niciun comentariu imediat din partea managerului de relaţii publice al lui Mazepin.

Mazepin - care a fost concediat în martie de echipa americană de Formula 1 Haas - a fost inclus pe o listă de sancţiuni a UE împreună cu tatăl său, Dmitri, pe care jurnalul oficial al Uniunii Europene l-a descris ca fiind un membru al cercului apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

În ultimele săptămâni, poliţia italiană a pus sub sechestru vile şi iahturi în valoare de peste 900 de milioane de euro de la ruşi bogaţi care au fost incluşi pe o listă de sancţiuni a Uniunii Europene, în urma conflictului din Ucraina.

Cel mai valoros bun sechestrat până acum este un superyacht deţinut de miliardarul Andrey Igorevich Melnichenko, în valoare de aproximativ 530 de milioane de euro, care a fost confiscat în portul Trieste din nordul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici