Italia interzice ChatGPT: "încalcă confidenţialitatea utilizatorilor"

Autoritatea italiană de reglementare a confidenţialităţii a ordonat vineri interzicerea ChatGPT din cauza presupuselor încălcări ale regulamentului general privind protecţia datelor (GDPR).

646 afișări
Imaginea articolului Italia interzice ChatGPT: "încalcă confidenţialitatea utilizatorilor"

Pinterest

Autoritatea naţională de protecţie a datelor a declarat că va bloca şi va investiga imediat OpenAI, compania americană care se află în spatele popularului instrument de inteligenţă artificială, Chat GPT.

Potrivit reprezentanţilor acestei instituţii, Chat GPT se face acuzat de prelucrarea datelor utilizatorilor italieni, încălcând regulamentul general privind protecţia datelor (GDPR).

Solicitările de suspendare a noilor versiuni ChatGPT şi de investigare a producătorului său OpenAI cu privire la o serie de riscuri pentru confidenţialitate, securitate cibernetică şi dezinformare cresc de ambele maluri ale Atlanticului.

Elon Musk şi zeci de experţi în inteligenţă artificială au cerut săptămâna aceasta o pauză la îmbunătăţirea funcţiilor ChatGPT. 

Autoritatea a spus că compania nu are o bază legală care să justifice „colectarea şi stocarea în masă a datelor cu caracter personal... pentru a „antrena” algoritmii” ChatGPT. De asemenea, compania prelucrează datele în mod incorect, a adăugat acesta.

OpenAI nu are un birou în UE, dar reprezentantul său în Spaţiul Economic European are 20 de zile pentru a comunica cum intenţionează să aducă ChatGPT în conformitate cu regulile UE de confidenţialitate sau se confruntă cu o penalizare de până la 4% din veniturile sale globale.

OpenAI nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, potrivit POLITICO

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici