Italia: O organizaţie radicală cere suspendarea dreptului românilor la libera circulaţie

Forza Nuova, o organizaţie de extremă-dreapta din Italia, cere suspendarea dreptului românilor la libera circulaţie în spaţiul UE, pedepsirea dură a violatorilor şi expulzarea tuturor imigranţilor care au antecedente penale, relatează pagina online a agenţiei ASCA.

44 afișări
Imaginea articolului Italia: O organizaţie radicală cere suspendarea dreptului românilor la libera circulaţie

Italia: O organizaţie radicală cere suspendarea dreptului românilor la libera circulaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ca urmare a numeroaselor violuri ce au avut loc în ultimele săptămâni în Italia, mişcarea radicală a tipărit un manifest care va fi distribuit în 100 de oraşe italiene.

Manifestul conţine imaginea unei femei care zace la pământ, cu hainele rupte şi urme de sânge, cu mesajul: "Ce ai face dacă i s-ar întâmpla mamei tale, soţiei tale sau fiicei tale? Imigranţilor violatori, v-a sunat ceasul! Închideţi taberele de nomazi, expulzaţi romii. Imediat!".

Pe fondul recentelor violuri de la Roma şi Milano, organizaţia extremistă lansează un apel la organizarea, sâmbătă, a unor proteste în "100 de oraşe italiene".

Forza Nuova cere suspendarea dreptului românilor la libera circulaţie în spaţiul UE şi expulzarea "tuturor clandestinilor şi tuturor imigranţilor care au antecedente penale în Italia sau în ţara de origine".

Numeroase violuri au avut loc în ultimele săptămâni în Italia, unele fiind atribuite imigranţilor români. Şase români au fost arestaţi la sfârşitul lunii ianuarie la Roma după violarea unei tinere de 21 de ani în suburbia Guidonia. Alţi doi români au fost arestaţi marţi seara, după violarea unei italience de 14 ani în zona Caffarella (Roma).

Patru cetăţeni români au fost bătuţi duminică seara într-un atac cu tentă xenofobă care a avut loc la Roma după un protest al organizaţiei Forza Nuova.

Citeşte şi

Doi români, reţinuţi în Italia în cazul violării unei tinere de 14 ani la Roma

Poliţia din Roma dezminte că ar fi fost identificaţi doi români în cazul violului de sâmbătă

Zeci de tabere ilegale din zona Romei, demolate în urma violurilor comise de imigranţi

Suspecţii în cazul violului comis sâmbătă la Roma ar putea fi români

Roma: O fată de 14 ani a fost violată, suspecţii fiind romi est-europeni

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici