Italia va propune reducerea taxelor pentru banii transferaţi de imigranţi în ţările de origine

Italia va propune, la summitul G8, reducerea semnificativă a taxelor bancare aferente transferurilor făcute de imigranţi către ţările de origine, a anunţat marţi ministrul italian de Externe, Franco Frattini.

24 afișări
Imaginea articolului Italia va propune reducerea taxelor pentru banii transferaţi de imigranţi în ţările de origine

Italia va propune reducerea taxelor pentru banii transferaţi de imigranţi în ţările de origine (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom debloca în acest fel, anual, 13 miliarde de dolari destinate Africii. Vom adopta această propunere împreună cu ţările africane", a declarat Franco Frattini, într-un interviu acordat cotidianului La Stampa.

"Vom propune, de asemenea, un sistem de degrevare fiscală care va permite fiecărui consumator să aloce o parte a TVA pentru un proiect clar", a anunţat ministrul, fără a preciza mecanismele avute în vedere pentru această măsură.

"În cea de-a treia zi a summitului, ne vom întâlni cu liderii ţărilor africane cu care vom discuta despre protecţia mediului, ajutoare internaţionale şi comerţ. Va fi reprezentat 90% din PIB-ul mondial", precizează şeful diplomaţiei italiene.

Summitul G8 din L'Aquila, centrul Italiei, va reuni, în perioada 8 - 10 iulie, şefii de stat sau guvern din 29 de ţări, precum şi liderii a 11 organizaţii economice sau financiare mondiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici