Italianul care şi-a ucis amicul cu 13 lovituri de cuţit şi a fugit în România va fi extrădat

Italianul căutat în ţara sa, fiind bănuit că şi-a ucis un amic cu 13 lovituri de cuţit, a fost prins în Arad şi reţinut, urmând ca joi judecătorii Curţii de Apel Timişoara să admită propunerea de arestare provizorie, în vederea extrădării.

443 afișări
Imaginea articolului Italianul care şi-a ucis amicul cu 13 lovituri de cuţit şi a fugit în România va fi extrădat

Italianul care şi-a ucis amicul cu 13 lovituri de cuţit şi a fugit în România va fi extrădat

În baza unei solicitări formulate de autorităţile italiene, a fost desfăşurată o acţiune coordonată de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, iar, în urma cooperării dintre Direcţia de Poliţie Transporturi, prin Secţia Regională de Poliţie Transporturi Timişoara (Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Hunedoara şi Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Arad) şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad – Serviciul de Investigaţii Criminale, a fost depistat, în judeţul Arad, un cetăţean italian, bănuit de comiterea unei crime în ţara de origine.

Michael Alessandrini, din Pesaro, în vârstă de 30 de ani, era căutat de marţi dimineaţă, în cazul uciderii lui Pierpaolo Panzieri. Suspectul areprobleme psihologice, dependenţă de jocurile de noroc şi, în anumite circumstanţe, este predispus şi la violenţă.

Când a fost prins în România au fost descoperite un telefon mobil, ce prezenta urme de culoare brun-roşcat şi un cuţit, posibil arma crimei.

„Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 20 spre 21 februarie a.c., în urma unui conflict spontan care ar fi avut loc în Pesaro, Italia, bănuitul ar fi aplicat mai multe lovituri de cuţit victimei sale, apoi ar fi părăsit teritoriul Italiei pe direcţia Slovenia – Ungaria – România. Cetăţeanul italian a fost condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, în baza mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene, fiind dispusă reţinerea sa, pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, 23 februarie, acesta va fi prezentat unui judecător din cadrul Curţii de Apel Timişoara, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării”, transmite, joi, Poliţia Română.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Schimbul de date şi informaţi cu autorităţile italiene a fost efectuat prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Michael Alessandrini a fost arestat în România în urma unui control de rutină al poliţiei rutiere, deşi, potrivit unor surse din anchetă, poliţiştii români nu aveau încă un mandat de arestare în mână şi aşteptau actul din Italia pentru a oficializa măsura preventivă, scrie Il Messaggero.

După crimă, acesta a fugit cu un Renault Clio vechi şi 500 de euro luaţi de la bunica sa spre România.

Primele date arată că tânărul de 30 de ani şi Panzieri se cunoşteau de ceva timp. Tânărul de 27 de ani a fost atacat cu 13 lovituri de cuţit, în timp ce încerca să se refugieze în baie.

În casa din Pesaro a fost găsită o masă pusă pentru cină în doi, precum şi alte urme.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici