Iulia Timoşenko îl acuză pe Viktor Ianukovici că încearcă să "uzurpe puterea"

Echipa premierului ucrainean, Iulia Timoşenko, care a pierdut alegerile prezidenţiale, l-a acuzat joi pe Viktor Ianukovici, câştigătorul scrutinului, că încearcă să "uzurpe puterea", în timp ce aceasta contestă rezultatele votului în justiţie.

15 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko îl acuză pe Viktor Ianukovici că încearcă să "uzurpe puterea"

Iulia Timoşenko îl acuză pe Viktor Ianukovici că încearcă să "uzurpe puterea" (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

"Partidul Regiunilor (al lui Ianukovici) declară că este autorizat să organizeze presupusa învestitură a lui Viktor Ianukovici la 25 februarie, ceea ce nu corespunde realităţii", a declarat într-un comunicat Oleksandr Turcinov, un apropiat al Iuliei Timoşenko.

Curtea Supremă Administrativă din Ucraina a suspendat miercuri rezultatul alegerilor prezidenţiale, aşteptând decizia în cazul recursului depus de Timoşenko în vederea invalidării victoriei lui Ianukovici.

Instanţa a respins însă cererea premierului ucrainean de a interzice depunerea jurământului de către prorusul Ianukovici, prevăzută la 25 februarie.

Analiza recursului va începe vineri la ora locală 11.00 (11.00 ora României), în prezenţa lui Timoşenko, potrivit site-ului oficial al partidului său.

"Iulia Timoşenko va fi cu siguranţă prezentă la prima audiere", a declarat Turcinov, potrivit site-ului oficial al Blocului Iulia Timoşenko.

Suţinătorii săi se vor reuni în faţa sediului Cuţii pentru a o sprijini, potrivit aceleiaşi surse.

Rinat Ahmetov, deputat al Partidului Regiunilor şi unul dintre principalii finanţatori ai campaniei lui Ianukovici, s-a declarat încrezător într-o decizie a justiţiei în favoarea candidatului său şi a criticat comportamentul lui Timoşenko.

"Sunt sigur că instanţa va decide că Viktor Ianukovici este preşedinte al Ucrainei", a declarat Ahmetov, într-un interviu postat pe site-ul shakhtar.com, aparţinând echipei de fotbal Şahtar, al cărui proprietar este.

"Comparând această situaţie cu fotbalul, se poate spune că echipa sa a pierdut meciul, prin urmare anulăm rezultatul şi jucăm până când aceasta va câştiga. Este rău pentru climatul investiţiilor" în ţară, a avertizat Ahmetov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici