Iulia Timoşenko, vizată de un nou proces, care va începe pe 19 aprilie

Iulia Timoşenko, ce ispăşeşte deja o condamnare la şapte ani de închisoare, va compărea în justiţie pentru deturnare de fonduri publice şi fraudă fiscală, într-un nou proces care va începe pe 19 aprilie.

57 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko, vizată de un nou proces, care va începe pe 19 aprilie

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Cazul va fi examinat de Tribunalul Kyivski din Harkiv, oraşul din estul Ucrainei unde fostul premier este încarcerată, a declarat purtătorul de cuvânt al Iuliei Timoşenko, Natalia Lisova.

Nu este clar dacă Iulia Timoşenko va fi prezentă la audieri. Ea este acuzată de fraudă fiscală şi de utilizarea frauduloasă a fondurilor publice în perioada 1997-1998, când era preşedintele companiei Systèmes Energétiques Unis (SEUU). Dacă va fi găsită vinovată de aceste acuzaţii, Iulia Timoşenko riscă încă 12 ani de închisoare.

În plus, procurorii îi cer să returneze statului 19,5 milioane de hrivne (1,8 milioane de euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici