Iuşcenko cere Guvernului o lege pentru retragerea flotei ruse din Crimeea

Preşedintele prooccidental al Ucrainei, Viktor Iuşcenko, a cerut Guvernului să pregătească o lege care să pună capăt în 2017 staţionării flotei ruse în Portul Sevastopol, a anunţat miercuri Preşedinţia ucraineană.

18 afișări
Imaginea articolului Iuşcenko cere Guvernului o lege pentru retragerea flotei ruse din Crimeea

Iuşcenko cere Guvernului o lege pentru retragerea flotei ruse din Crimeea (Imaginea: Mediafax Foto)

Guvernul ucrainean trebuie să redacteze în următoarele două luni un proiect privind "încetarea din 2017 a acordurilor internaţionale" care fac acest port din Crimeea o anexă a flotei ruse din Marea Neagră.

Comunicatul a fost publicat după o rezoluţie în acest sens adoptată vineri de Consiliul de Securitate şi Apărare Naţională.

Flota rusă din Marea Neagră continuă să fie staţionată la Sevastopol chiar şi după destrămarea URSS, în baza unui acord încheiat pe 20 de ani între Moscova şi Kiev.

Fostul premier prorus Viktor Ianukovici declara în 2006 că flota rusă ar putea rămâne în Ucraina şi după 2017.

Preşedintele Iuşcenko militează pentru aderarea Ucrainei la NATO, iar diplomaţia ucraineană a încercat deja în ultimele luni să înceapă negocierile cu Rusia pentru retragerea flotei de la Sevastopol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici