Iuşcenko cere Guvernului să apere drepturile Ucrainei în apropierea Insulei Şerpilor

Preşedintele Viktor Iuşcenko a ordonat Cabinetului de Miniştri să ia măsuri pentru a asigura protecţia drepturilor suverane ale Ucrainei în zona sa economică maritimă şi a platformei continentale a Insulei Şerpilor (districtul Kilia din regiunea Odessa), relatează Kyiv Post, în ediţia electronică.

254 afișări
Imaginea articolului Iuşcenko cere Guvernului să apere drepturile Ucrainei în apropierea Insulei Şerpilor

Iuşcenko cere Guvernului să apere drepturile Ucrainei în apropierea Insulei Şerpilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iuşcenko a transmis aceste instrucţiuni în decretul cu numărul 801/2009 datat 5 octombrie, potrivit agenţiei Interfax Ucraina, citată de Kyiv Post.

Preşedintele ucrainean a dat aceste ordine în contextul deciziei adoptate recent de Curtea Internaţională de Justiţie a ONU privind delimitarea platformei continentale şi a zonelor economice exclusive ale Ucrainei şi României în Marea Negară.

Curtea Internaţională de Justiţie a decis în februarie că Insula Şerpilor nu influenţează trasarea liniei mediane în stabilirea frontierelor platformei continentale şi a zonelor economice exclusive ale Ucrainei şi României în Marea Negră.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici