Iuşcenko, dispus să ajungă la un acord cu adversarii săi

Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko şi-a îndemnat miercuri aliaţii să sprijine rapid un nou Guvern liberal "portocaliu", exprimându-şi disponibilitatea de a ajunge la un acord politic cu adversarul său, relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Iuşcenko, dispus să ajungă la un acord cu adversarii săi

Iuşcenko, dispus să ajungă la un acord cu adversarii săi

Liderul ucrainean, care a revenit dintr-o vizită de două zile în România, a aprobat formarea unei coaliţii din două partide care au legătură cu "revoluţia portocalie" care l-a propulsat la putere, alături de fostul premier Iulia Timoşenko.

El a declarat că divergenţele de lungă durată din Ucraina pot fi depăşite doar dacă anumiţi membri ai opoziţiei, conduşi de adversarul său Viktor Ianukovici, vor obţine funcţii în Cabinet.

"Îmi îndemn colegii care nu au semnat declaraţia (cu privire la o coaliţie guvernamenutală) să facă acest lucru cât mai repede posibil. Trebuie să rezolvăm acest proces cât mai repede", a declarat el la Bucureşti, citat de presă.

Două grupuri "portocalii", partidul proprezidenţial Ucraina Noastră şi Blocul Iulia Timoşenko, au câştigat între 228 şi 450 de posturi în alegerile din septembrie.

Iuşcenko a declarat că nu are obiecţii la propunerile făcute de membri ai Partidului Regiunilor, al lui Viktor Ianukovici, de a ajunge la un acord pentru împărţirea responsabilităţilor, pentru a evita conflicte între adversari politici.

"Când voi afla informaţii despre cererile de acord cu privire la unitatea naţională, voi saluta acest lucru", a declarat el.

Parlamentul va organiza prima sesiune până la 10 noiembrie.

Timoşenko s-a împăcat cu preşedintele după o perioadă tesionată şi a fost de acord că numească în Guvern personalităţi din opoziţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici