Iuşcenko: Flota Rusă de la Marea Neagră va rămâne în Ucraina până în 2017

Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a dat miercuri asigurări că Flota Rusă de la Marea Neagră va rămâne în Ucraina până în 2017, aşa cum prevede un acord ruso-ucrainean, în pofida angajamentului său în conflictul armat dintre Rusia şi Georgia.

17 afișări
Imaginea articolului Iuşcenko: Flota Rusă de la Marea Neagră va rămâne în Ucraina până în 2017

Iuşcenko: Flota Rusă de la Marea Neagră va rămâne în Ucraina până în 2017 (Imagine: Mediafax Foto)

"Ucraina a promis că Flota Rusă de la Marea Neagră va rămâne pe teritoriul său până în 2017" şi nu va reveni asupra acestei promisiuni, a declarat preşedintele, potrivit agenţiei de presă Unian.

El a cerut din nou Rusiei să înceapă negocieri despre această flotă staţionată la Sevastopol (Crimeea, sudul Ucrainei) în conformitate cu un acord încheiat în 1997 pentru 20 de ani.

Jumătate din cetăţenii ucraineni consideră că ţara lor este ameninţată în urma conflictului ruso-georgian, potrivit unui sondaj publicat miercuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici