Iuşcenko va opta pentru dizolvarea Parlamentului ucrainean

Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko ar putea dizolva marţi sau miercuri Parlamentul, pe fondul crizei guvernamentale, au declarat marţi, cu ocazia întâlnirii cu şeful statului, deputaţi ai partidului prezidenţial.

8 afișări
Imaginea articolului Iuşcenko va opta pentru dizolvarea Parlamentului ucrainean

Iuşcenko va opta pentru dizolvarea Parlamentului ucrainean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele se concentrează asupra dizolvării Parlamentului, în condiţiile în care nici o coaliţie (parlamentară sau guvernamentală) nu a fost formată", a precizat deputatul Oleksandre Tretiakov citat de agenţia Interfax.

"Decretul prezidenţial (de dizolvare a Parlamentului - n.red.) va fi semnat astăzi sau probabil mâine", a adăugat deputatul Iuri Kostenko.

Partidul preşedintelui Iuşcenko, care forma o majoritate prooccidentală împreună cu blocul premierului Iulia Timoşenko, a părăsit în septembrie coaliţia în urma adoptării unei serii de legi care prevăd reducerea competenţelor preşedintelui.

Negocierile pentru încercarea refacerii alianţei între cele două forţe prooccidentale nu au condus la nimic până în prezent.

Potrivit presei, negocierile între Blocul Timoşenko şi Partidul Regiunilor (prorus) în vederea creării unei noi alianţe guvernamentale au eşuat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici