Iuşcenko vrea consolidarea prezenţei în regiunea Deltei Dunării

Ucraina intenţionează să îşi consolideze prezenţa în regiunea Deltei Dunării, iar creşterea activităţii economice în această zonă ar trebui să devină o prioritate naţională, a declarat miercuri preşedintele Viktor Iuşcenko, relatează agenţia Interfax Ucraina, citată de Kyiv Post în ediţia online.

1621 afișări
Imaginea articolului Iuşcenko vrea consolidarea prezenţei în regiunea Deltei Dunării

Iuşcenko vrea consolidarea prezenţei în regiunea Deltei Dunării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este în interesul naţional al Ucrainei să dezvolte delta fluviului Dunărea", a declarat Iuşcenko în cadrul unei conferinţe de presă susţinute miercuri la Kiev. El a precizat că activitatea economică în creştere din această regiune ar trebui să devină una dintre priorităţile naţionale ale Ucrainei.

"Eu, ca preşedinte, consider reluarea activităţii economice a Ucrainei în această regiune ca fiind una dintre bazele politicii naţionale. Şi oamenii trebuie să ştie că Ucraina se întoarce în această regiune, că Ucraina va relua (activităţile la) acest canal navigabil, va dezvolta navigaţia şi va crea mii de locuri de muncă, deoarece este profitabil pentru Ucraina", a precizat Iuşcenko.

Conform site-ului Correspondent.net, preşedintele a evocat şi decizia Consiliului de Apărare şi Securitate Naţională privind revenirea unor unităţi militare în această zonă, în care s-au aflat în mod tradiţional, precizând că nu este vorba despre o prezenţă militară nouă, ci de revenirea prezenţei militare din urmă cu 5-6 ani.

Şeful statului ucrainean i-a decorat, la 6 aprilie, pe ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor, Iosip Vinski, şi pe guvernatorul regional din Odesa, Mikola Serdiuk, pentru "contribuţie semnificativă la dezvoltarea coridoarelor internaţionale de transport ale Ucrainei, asigurarea reconstrucţiei canalului de navigaţie de mare adâncime Dunăre-Marea Neagră şi pentru anii de muncă conştiincioasă", a relatat Interfax Ucraina.

Potrivit agenţiei Ukrinform, Iuşcenko a inspectat lucrările de construcţie ale unui dig în cadrul unei etape a implementării proiectului de construcţie a canalului de mare adâncime Bâstroe. El a precizat la o întrevedere cu experţi că atât Ucraina cât şi alte ţări sunt interesate de reluarea navigaţiei în secţiunea ucraineană a Deltei Dunării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici