Japonia a declanşat pentru scurt timp o alertă de tsunami

O alertă de tsunami a fost declanşată luni, pentru scurt timp, în arhipelagul japonez Okinawa, după ce un cutremur puternic s-a produs în largul Taiwanului, fără a se înregistra pagube.

27 afișări
Imaginea articolului Japonia a declanşat pentru scurt timp o alertă de tsunami

Japonia a declanşat pentru scurt timp o alertă de tsunami (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutremurul, cu magnitudine de 6,7 potrivit Institutului american de geofizică, USGS, s-a produs la ora locală 09.05 (03.05, ora României). Hipocentrul acestuia a fost localizat la o adâncime de zece kilometri în Oceanul Pacific, la peste 100 de kilometri est de coastele taiwaneze şi la sud de insulele meridionale ale arhipelagului Okinawa.

Agenţia japoneză de meteorologie, care a apreciat la 6,8 magnitudinea cutremurului, a decretat imediat alertă de tsunami, avertizând că nivelul mării ar putea creşte cu circa 50 de centimetri în insulele Miyakojima şi Yaeyama, în sud-vestul extrem al arhipelagului Okinawa. Agenţia a ridicat alerta în jurul orei locale 10.00 (04.00 ora României).

Cutremurul a fost puternic resimţit şi în insulele de la sud de Okinawa şi în Taiwan. Nici în Japonia, nici în Taiwan nu au fost semnalate pagube materiale.

"Am resimţit un cutremur puternic, dar nu suficient de puternic pentru a dărâma obiecte de pe rafturi", a declarat un pompier din Ishigaki, o insulă a arhipelagului Okinawa.

Este vorba despre al patrulea cutremur puternic înregistrat în Japonia în ultimele opt zile.

Cel mai grav dintre acestea a provocat moartea unei persoane şi rănirea a peste 120, marţi, în prefectura de coastă Shizuka.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici