Japonia, afectată de o nouă tornadă şi ploi torenţiale

O nouă tornadă a traversat miercuri o zonă situată la nord de Tokyo, la două zile după un alt fenoment de acelaşi tip şi într-o perioadă când ploi torenţiale afectează mai multe provincii de pe arhipelag.

292 afișări
Imaginea articolului Japonia, afectată de o nouă tornadă şi ploi torenţiale

Japonia, afectată de o nouă tornadă şi ploi torenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit presei, o furtună a afectat o parte din prefectura Tochigi (nord de Tokyo), soldându-se cu acoperişuri smulse, piloni scoşi din pământ, ferestre sparte sau obiecte aflate în exterior răsturnate. Niciun rănit nu a fost anunţat până în prezent.

"Vremea este extrem de instabilă", a insistat agenţia de meteorologie, care a avertizat în privinţa riscurilor ce pot apărea în urma trecerii tornadelor în mai multe provincii japoneze, cu excepţia extremităţii de sud şi nordului arhipelagului.

Ordine de evacuare au fost date pentru mii de locuinţe din cauza averselor intense ce sunt aşteptate în sud-vestul, centrul şi într-o parte din estul Japoniei şi pot prezenta riscuri de inundaţie sau de alunecări de teren. Aceste precipitaţii sunt cauzate de o puternică depresiune provenită dintr-un taifun.

Legăturile feroviare au fost suspendate din precauţie, inclusiv o parte din trenurile de mare viteză Shinkansen care asigură legăturile între Tokyo şi vestul arhipelagului.

Luni, o tornadă care a traversat o periferie de la nord de Tokyo s-a soldat cu peste 60 de răniţi şi a distrus complet sau parţial sute de clădiri.

Tornade se produc anual în Japonia în perioada călduroasă de vară, fenomene imprevizibile care apar brusc în zone de câmpie, favorizate fiind de condiţii meteo foarte instabile, temperaturi ridicate şi aer uscat.

De asemenea, în perioada cuprinsă între lunile iunie şi octombrie, Japonia este victima taifunurilor, care provoacă uneori pagube enorme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici