Japonia anulează alerta de tsunami pe întreg teritoriul său

Japonia a anulat luni alerta de tsunami pe întreg teritoriul său, afectat cu o zi înainte de valuri de peste un metru înălţime, a anunţat Agenţia meteorologică japoneză.

80 afișări
Imaginea articolului Japonia anulează alerta de tsunami pe întreg teritoriul său

Japonia anulează alerta de tsunami pe întreg teritoriul său (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am anulat alerta la (ora locală) 10.15 (03.15, ora României)", a declarat Yoshiro Ota, un oficial din cadrul Agenţiei.

Duminică dimineaţă, pentru prima oară în ultimii 15 ani, Agenţia meteorologică japoneză a declanşat o alertă "majoră" de tsunami, preconizând un val uriaş ce putea atinge trei metri înălţime, generat de cutremurul foarte violent din Chile.

Mai multe sute de mii de persoane au primit ordinul de a evacua coastele de nord ale Japoniei, cele mai expuse la un val uriaş.

În mai multe porturi, nivelul mării s-a ridicat în anumite locuri la 120 de centimetri, a străpuns digurile şi a acoperit drumurile de coastă, dar nu au fost semnalate victime sau distrugeri importante.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici