Japonia investeşte în dating. Câte milioane de dolari vor fi redirecţionaţi către o aplicaţie matrimonială

  • Guvernul din Japonia investeşte 19 milioane de dolari într-o aplicaţie de dating
  • Autorităţile vor să combată declinul demografic din ultimii ani
  • În Japonia s-au născut doar 865.000 de copii în 2019, un record negativ
503 afișări
Imaginea articolului Japonia investeşte în dating. Câte milioane de dolari vor fi redirecţionaţi către o aplicaţie matrimonială

Japonia investeşte în dating. Câte milioane de dolari vor fi redirecţionaţi către o aplicaţie matrimonială

În timp ce restul lumii se luptă cu pandemia, japonezii investesc în .. aplicaţii de dating.

Autorităţile au anunţat că vor finanţa cu 19 milioane de dolari o aplicaţie matrimonială care să folosească inteligenţa artificială. Motivul este cât se poate de serios: în Japonia, numărul populaţiei a scăzut semnificativ în ultimul deceniu. Problema demografică are ca principală cauză faptul că femeile nasc din ce în ce mai puţini copii. În 2019 a fost un record negativ din acest punct de vedere: doar 865 de mii de bebeluşi născuţi la o populaţie de 127 de milioane de oameni.
 
Iar studiile arată că Japonia va mai avea doar 53 de milioane de oameni până la sfârşitul acestui secol în acest ritm.
Media de vârstă a crescut, multe şcoli au fost închise din această cauză. Motivele le explică chiar un japonez.
 
  • „Cred că totul este legat de aspectul cultural. Este atât de dificil să ieşi la întâlniri în Japonia. Timpul petrecut pe social media, tehnologia, acestea ne distanţează. În lumea reală vezi mereu cum privesc în jos în trenuri, restaurante, cafenele, librării, oriunde mergi. Mereu sunt lipiţi ecranele lor. Şi nu atunci nu pot construi experienţe, o comunicare reală cu alţi oameni”, este de părere Sashi, youtuber.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici