Japonia nu va iniţia prima un atac împotriva Coreei de Nord

Japonia nu va deschide ostilităţile împotriva Coreei de Nord, dar este pregătită să se apere, a declarat sâmbătă ministrul japonez al Apărării, în legătură cu activităţile nucleare ale Phenianului.

18 afișări
Imaginea articolului Japonia nu va iniţia prima un atac împotriva Coreei de Nord

Japonia nu va iniţia prima un atac împotriva Coreei de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Yasukazu Hamada, care s-a exprimat în cadrul unei conferinţe regionale pentru securitate la Singapore, a declarat că Tokyo nu ascunde nimic în ceea ce priveşte achiziţionarea de material militar pentru a evita orice neînţelegere cu vecinii săi.

"Am spus că Phenianul este o ameninţare din cauza a ceea ce s-a întâmplat în trecut, dar dacă alte ţări nu acţionează, noi nu vom lua iniţiativa unei acţiuni", a declarat ministrul.

Constituţia redactată după înfrângerea din 1945 în faţa americanilor impune Japoniei să nu întreţină decât forţe de autoapărare, fără posibilitatea de a deţine portavioane, rachete cu rază lungă de acţiune sau orice alt tip de armament considerat ofensiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici