Japonia se pregăteşte să relaxeze restricţiile care îi vizează pe turiştii străini

Japonia ar putea ridica sau chiar elimina limita zilnică privind numărul turiştilor străini pentru a relansa economia, potrivit BBC.

149 afișări
Imaginea articolului Japonia se pregăteşte să relaxeze restricţiile care îi vizează pe turiştii străini

Japonia se pregăteşte să relaxeze restricţiile care îi vizează pe turiştii străini

Oficialii japonezi ar putea relaxa şi mai mult controalele la frontieră pentru călătorii străini, ca o modalitate de a stimula economia, potrivit unor informaţii din Japonia.

Secretarul şef adjunct al cabinetului, Seiji Kihara, a declarat pentru televiziunea locală că un yen slab este „cel mai eficient pentru a atrage turismul de intrare".

Săptămâna trecută, yenul a atins cel mai scăzut nivel faţă de dolarul american din ultimii 24 de ani, deprecierea fiind de 1,7%.

Seiji Kihara a mai spus că plafonul pentru intrările zilnice ar putea fi ridicat în „viitorul nu foarte îndepărtat".

Japonia a interzis majoritatea vizitatorilor străini în ultimii doi ani, pentru a limita răspândirea virusului SARS CoV-2.

Anul trecut, vizitatorilor străini le-a fost interzis chiar şi accesul la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Cu toate acestea, la începutul acestei luni, numărul de turişti străini cărora li s-a permis să intre în ţară a fost majorat de la 20.000 la 50.000 pe zi, iar vizitatorii nu au mai fost obligaţi să călătorească însoţiţi de un ghid.

Alte informaţii arată că guvernul ar putea elimina complet plafonul zilnic de sosiri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici