Jill Biden susţine că soţul său a avut de ales între a fi secretar de Stat sau vicepreşedinte

Soţia lui Joseph Biden a lăsat să se înţeleagă luni că soţul său, viitorul vicepreşedinte al Statelor Unite, a avut de ales între această funcţie şi cea de secretar de Stat al lui Barack Obama.

28 afișări
Imaginea articolului Jill Biden susţine că soţul său a avut de ales între a fi secretar de Stat sau vicepreşedinte

Joe Biden şi Jill Biden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Joe Biden, care va depune jurământul în calitate de cel de al 44-lea vicepreşedinte marţi, pare să fi încercat să o oprească pe soţia sa, Jill când aceasta a comis indiscreţia, în timpul unei emisiuni televizate. Un comunicat al biroului său de presă a dezminţit că lui Biden i-ar fi fost propuse ambele funcţii.

"Joe a avut de ales între a fi secretar de Stat sau vicepreşedinte", a mărturisit Jill Biden la televiziune, întreruptă de un "sst" din partea soţului său, înainte ca vorbele sale să fie întrerupte de aplauze.

Ea a adăugat că este îngrijorată de viaţa sa de familie.

"Am spus, Joe, dacă vei fi secretar de Stat, vei fi departe. (Eu) Te voi vedea la un dineu de stat din când în când", a povestit aceasta. "I-am spus, dacă vei fi vicepreşedinte, toată familia (...) poate fi implicată", participând la evenimente "şi asta este important pentru noi".

Joe Biden, care este de 36 de ani senator, şi ultimul preşedinte al comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului, a fost adesea prezentat ca secretar de Stat, până când Obama l-a desemnat ca vicepreşedinte, în august.

Hillary Clinton, fostă rivală a lui Barack Obama în cursa pentru învestitura democrată, a fost desemnată secretar de Stat.

"Pentru a clarifica lucrurile, preşedintele ales Barack Obama nu a propus decât un post vicepreşedintelui ales Biden - acela de a fi partenerul său, iar vicepreşedintele ales a acceptat bucuros această ofertă", a precizat Elizabeth Alexander, purtătoarea de cuvânt a lui Biden, într-un comunicat.

"Ca şi toţi cei care au urmărit campania prezidenţială din această vară, Jill Biden ştia că există posibilitatea ca preşedintele ales Obama să îi propună soţului său să ocupe o funcţie şi că, având în vedere experienţa sa, era vorba de posturile de vicepreşedinte şi secretar de Stat", potrivit aceleiaşi surse.

Stirileprotv.ro transmit marţi ceremonia de investire a lui Barack Obama, de la 18:30.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici