Jobbik susţine iniţiativa contra cotelor privind distribuirea refugiaţilor, însă denunţă şi corupţia

Partidul radical Jobbik a anunţat că susţine iniţiativa formaţiunii Fidezs, a premierului ungar Viktor Orban, privind colectarea de semnături împotriva cotelor de distribuire a refugiaţilor, dar cere introducerea unor întrebări privind nivelul corupţiei, relatează MTI.

207 afișări
Imaginea articolului Jobbik susţine iniţiativa contra cotelor privind distribuirea refugiaţilor, însă denunţă şi corupţia

Jobbik susţine iniţiativa contra cotelor privind distribuirea refugiaţilor, însă denunţă şi corupţia

"Sistemul cotelor este controversat, lipsit de fundament şi incorect", a declarat liderul Jobbik, Gabor Vona.

"Dar, în afară de imigraţie, şi corupţia reprezintă o problemă a Ungariei. De aceea, populaţia trebuie consultată şi în această privinţă", a spus Vona.

Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban, a anunţat că va lansa o campanie pentru strângerea de semnături în sensul susţinerii politicilor împotriva cotelor obligatorii stabilite de UE pentru distribuirea imigranţilor. Lajos Kosa, liderul grupului parlamentar Fidesz, a apreciat că sistemul Uniunii Europene de distribuire a imigranţilor pe baza unor cote obligatorii este "lipsit de fundament", sporind riscul terorist şi infracţionalitatea.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici