JOCURILE OLIMPICE 2012: Autorităţile britanice au mobilizat un Eurofighter după ce un avion a pătruns în spaţiul interzis

Autorităţile britanice au autorizat miercuri o primă decolare a unui avion de luptă de tip Eurofighter din cadrul impozantului dispozitiv de securitate de la Jocurile Olimpice (JO), în urma pătrunderii în spaţiul aerian protejat a unui avion de linie, a anunţat Ministerul Apărării.

463 afișări
Imaginea articolului JOCURILE OLIMPICE 2012: Autorităţile britanice au mobilizat un Eurofighter după ce un avion a pătruns în spaţiul interzis

JOCURILE OLIMPICE 2012: Autorităţile britanice au mobilizat un Eurofighter după ce un avion a pătruns în spaţiul interzis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul de luptă, din cadrul Royal Air Force, a decolat la ora 11.30 (13.30, ora României), după ce controlorii de trafic aerian au pierdut contactul radio cu avionul comercial.

Însă contactul a fost restabilit rapid, iar avionul de tip Eurofighter s-a întors la bază. "Nicio altă acţiune suplimentară nu a fost necesară", a precizat Ministerul britanic al Apărării.

Marea Britanie a instituit un important dispozitiv de securitate pe timpul JO, în care sunt implicaţi în total aproximativ 40.000 de oameni şi în cadrul căruia sunt mobilizate aviaţia, marina şi baterii de rachete sol-aer instalate în puncte strategice din Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici