Joe Biden declară că Barack Obama îi promisese un rol important în procesul decizional - presă

Preşedintele american ales, Barack Obama, îi promisese lui Joe Biden, înainte ca acesta să accepte să candideze alături de el în tandemul democrat, că va avea un rol important în procesul decizional, a declarat Biden într-un interviu citat de CNN.

14 afișări
Imaginea articolului Joe Biden declară că Barack Obama îi promisese un rol important în procesul decizional - presă

Joe Biden declară că Barack Obama îi promisese un rol important în procesul decizional - presă (Imagine: Mediafax Foto)

În emisiunea "This Week", transmisă pe postul ABC, Biden a declarat că rolul vicepreşedintelui este în opinia sa acela de a furniza "cele mai bune şi înţelepte sfaturi şi recomandări astfel încât el sau ea să îl poată ajuta pe preşedinte să ia cele mai importante decizii".

 

Când Obama i-a vorbit despre un rol în tandemul democrat, Biden şi-a a amintit că i-a spus acestuia: "Nu vreau să fiu ales decât dacă mă alegeţi pentru capacitatea mea de judecată. Vreau un angajament din partea dumneavoastră că în fiecare decizie pe care o veţi lua, fiecare decizie importantă, economică şi politică, precum şi de politică externă, eu voi fi acolo".

Biden a precizat că preşedintele ales şi-a ţinut promisiunea.

Duminică, echipa de tranziţie a lui Obama a anunţat crearea unui grup de lucru pentru familiile din clasa de mijloc, o iniţiativă majoră ce vizează "creşterea nivelului de trai al clasei de mijloc din America".

Biden, care va prezida acest grup, a declarat că "este o misiune discretă care va dura numai o anumită perioadă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici