Joe Biden divulgă informaţii secrete

Vicepreşedintele american Joe Biden, cunoscut pentru gafele sale, a divulgat informaţii secrete cu privire la existenţa şi locul unde se află un buncăr secret în care s-ar fi adăpostit fostul vicepreşedinte Dick Cheney după atacurile de la 11 septembrie 2001, relatează Fox News în pagina online.

11 afișări
Imaginea articolului Joe Biden divulgă informaţii secrete

Joe Biden divulgă informaţii secrete

Potrivit Fox News, în cadrul unui dineu de la Gridiron Club, un eveniment anual la care participă politicieni importanţi, dar şi reprezentanţi ai presei, Biden a dezvăluit existenţa unui adăpost subteran secret sub vechiul Observator Naval, care este în prezent reşedinţa vicepreşedintelui.

Buncărul ar putea fi locul secret unde fostul vicepreşedinte Dick Cheney s-a adăpostit după atacurile de la 11 septembrie 2001.

Potrivit unei jurnaliste de la revista Newsweek, Biden a făcut această dezvăluire în timp ce îl înlocuia pe preşedintele Obama la acest dineu, care alături de Grover Cleveland (preşedinte al SUA în perioada 1885–1889 şi 1893–1897 n.red), este singurul preşedinte care nu a participat la acest eveniment.

Biden a menţionat că "un tănâr ofiţer din cadrul marinei i-a făcut un tur al reşedinţei şi i-a arătat adăpostul care se află după o uşă de oţel masivă şi securizată cu un dispozitiv special, urmată de un culoar îngust pe care se află echipamente de comunicaţii". "Ofiţerul i-a explicat că în momentul în care Cheney s-a adăpostit (în buncăr), unul din cei mai de încredere consilieri a fost trimis alături de el".

Această dezvăluire este una dintr-o lungă serie de gafe politice ale vicepreşedintelui american. El a menţionat recent într-un interviu televizat că dacă un membru al familiei sale i-ar cere părere în privinţa călătoriilor, l-ar sfătui să nu folosească mjloacele de transport în comun sau locurile aglomerate pentru a evita contactarea gripei porcine - o declaraţie calificată drept "exagerat de alarmistă" de către un purtător de cuvânt al unei companii aeriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici