Joe Biden ia în considerare o vizită în Israel în semn de solidaritate

Administraţia Biden ia în considerare o vizită prezidenţială în Israel în semn de susţinere a ţării în urma atacului brutal al Hamas.

152 afișări
Imaginea articolului Joe Biden ia în considerare o vizită în Israel în semn de solidaritate

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Doi oficiali americani au declarat că preşedintele Joe Biden ar putea merge în Israel chiar în această săptămână. Dar ei subliniază că o călătorie ar putea să nu aibă loc prea curând, sau chiar deloc, în funcţie de situaţia de securitate din Israel şi de starea unui război care scapă rapid de sub control. Israelul este pe punctul de a ordona o invazie terestră în Fâşia Gaza, informează Politico.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, l-a invitat pe Biden să viziteze ţara atunci când cei doi lideri au discutat sâmbătă, au declarat oficialii, unul dintre ei afirmând că administraţia "cântăreşte" oferta.

Biden le-a spus consilierilor că este interesat să meargă, deoarece prezenţa sa ar demonstra sprijinul puternic al SUA după ce Hamas a ucis peste 1.300 de israelieni şi a luat aproximativ 150 de ostatici, inclusiv americani. Dar probabilitatea unei escaladări a ostilităţilor ar putea însemna că orice călătorie viitoare ar avea loc într-un moment deosebit de precar în dezvoltarea războiului.

Adrienne Watson, purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, a declarat că "nu avem nicio călătorie nouă de anunţat", dar nu a negat niciodată că se pregăteşte o călătorie.

Dezbaterea privind această călătorie vine, de asemenea, pe fondul îngrijorării tot mai mari a administraţiei Biden cu privire la agravarea crizei umanitare din Fâşia Gaza, pe fondul bombardamentelor intense şi a asediului Israelului.

Se aşteaptă ca Israelul să lanseze o ofensivă terestră în zilele următoare, experţii prezicând că săptămânile de război urban vor duce inevitabil la moartea a mii de civili nevinovaţi. Oficialii din Gaza spun că peste 2.600 de palestinieni au fost deja ucişi în urma atacurilor Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici