Alegeri SUA: Joe Biden e nominalizat oficial pentru preşedinţia Statelor Unite

  • Partidul Democrat l-a nominalizat oficial pe Joe Biden
  • Biden rămăsese singurul candidat al democraţilor
  • Biden a mai candidat la preşedinţie în 1998 şi 2008
1771 afișări

Democraţii americani au anunţat oficial nominalizarea lui Joe Biden pentru preşedinţia Statelor Unite, o poziţie pe care o urmăreşte de 30 de ani.

Delegaţii şi-au exprimat votul prin apel nominal la Convenţia Natională a partidului democrat. De obicei, anunţul se face ţinând cont de ceilalţi contracandidaţi, în stilul competiţiilor sportive. Nu a fost cazul şi de data aceasta.

„Delaware oferă cu mândrie cele 32 de voturi fiului său favorit şi următorului preşedinte, prietenul nostru din Delaware, Joe Biden.”

„Mulţumesc tuturor delegaţiilor! Sunt mulţumit să anunţ că vicepreşedintele Joe Biden a fost nominalizat oficial de Partidul Democrat drept candidatul nostru pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite”, spune şi Bennie Thompson, reprezentantul statului Mississippi.

Neoficial, Biden obţinuse nominalizarea încă din iunie, când contracandidatul său s-a retras din competiţie.

Biden a mai candidat la preşedinţie în 1998 şi 2008. Acum însă, şansele lui par destul de mari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici