Joe Biden reafirmă sprijinul SUA pentru Ucraina şi anunţă furnizarea de asistenţă suplimentară

Preşedintele Joseph Biden a reafirmat miercuri seară, cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, susţinerea Statelor Unite pentru Ucraina în contextul "agresiunii" militare a Rusiei şi a confirmat asistenţa militară suplimentară, inclusiv sistemele Patriot.

286 afișări
Imaginea articolului Joe Biden reafirmă sprijinul SUA pentru Ucraina şi anunţă furnizarea de asistenţă suplimentară

Sursa foto: Profimedia

"În contextul în care ne apropiem de noul an, este important ca poporul american şi lumea să vă audă direct, domnule preşedinte, să audă despre lupta Ucrainei şi despre necesitatea de a fi împreună pe parcursul anului 2023", a declarat Biden, potrivit CNN, în conferinţa de presă organizată la Casa Albă alături de Volodimir Zelenski.

Liderul de la Casa Albă a lăudat poporul ucrainean pentru "determinarea fermă" de a avea o "poziţie puternică împotriva agresiunii militare" a Rusiei. "A fost important să avem o discuţie semnificativă faţă în faţă, să ne privim în ochi, deoarece conducerea exercitată pe parcursul acestei crize teribile, aşa cum aţi exercitat-o dumneavoastră, domnule preşedinte, a inspirat poporul ucrainean, poporul american şi întreaga lume. Nu veţi fi niciodată singuri", a subliniat Biden.

Biden a confirmat că Statele Unite vor oferi asistenţă militară suplimentară Ucrainei, în valoare de 1,8 miliarde de dolari, inclusiv sisteme antiaeriene Patriot. Anterior, secretarul de Stat Antony Blinken anunţase oficial asistenţa suplimentară în materie de securitate destinată Ucrainei.

"Va dura ceva timp până când va fi efectuată instruirea necesară", dar sistemele antiaeriene şi antibalistice Patriot vor fi "un mijloc esenţial" pentru apărarea Ucrainei, a subliniat preşedintele SUA. "Statele Unite menţin angajamentul de a furniza Ucrainei mijloacele de a se apăra de agresiunile Rusiei cât va fi necesar", a insistat Biden.

Preşedintele SUA a anunţat şi asistenţă umanitară în valoare de 374 de milioane de dolari pentru Ucraina. "Astăzi, Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) anunţă un angajament de 374 de milioane de dolari pentru asistenţă umanitară de care Ucraina are nevoie urgentă. Vor fi oferite alimente şi fonduri în numerar pentru 1,5 milioane de cetăţeni ucraineni, precum şi asistenţă medicală, apă potabilă şi ajutor pentru asigurarea căldurii pe timpul iernii pentru peste 2,5 milioane de ucraineni", a subliniat Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici