Joe Biden se află în vizită în Ucraina

Vicepreşedintele american Joe Biden a ajuns luni la Kiev, unde urmează să aducă sprijinul Statelor Unite autorităţilor de tranziţie prooccidentale confruntate cu o insurgenţă separatistă în estul ţării.

156 afișări
Imaginea articolului Joe Biden se află în vizită în Ucraina

Joe Biden (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Vicepreşedintele american a aterizat pe un aeroport din Kiev la ora 12.30 GMT (15.30 ora României). După un salut cu mâna, el a urcat într-o maşină venită să îl ia de la aeroport

Biden, care s-a implicat puternic în criza politică din Ucraina de la izbucnirea ei în noiembrie, se va întâlni marţi cu preşedintele interimar Oleksandr Turcinov şi cu premierul Arseni Iaţeniuk. El este primul oficial american de rang înalt care merge în Ucraina de la vizita secretarului de Stat John Kerry la 4 martie.

Joe Biden aduce sprijinul Washingtonului la doar câteva zile după semnarea, joi, a unui compromis între Ucraina, Rusia, Statele Unite şi Uniunea Europeană, care a creat speranţa unei calmări a celei mai grave crize de la Războiul Rece dintre Moscova şi Occident.

Documentul prevede în principal dezarmarea grupărilor armate ilegale şi evacuarea clădirilor ocupate în oraşele ucrainene, în capitală şi în est.

Dar tensiunile, departe de a se reduce, s-au intensificat la sfârşitul săptămânii după un schimb de focuri soldat cu morţi la Slaviansk, bastionul separatiştilor, care i-au cerut lui Vladimir Putin să trimită trupe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici