Joe Biden şi Hillary Clinton, posibili candidaţi la succesiunea lui Obama, au luat micul dejun împreună

Joe Biden şi fostul secretar de Stat Hillary Clinton, amândoi posibili candidaţi la succesiunea lui Barack Obama peste trei ani, au luat micul dejun împreună marţi, a anunţat Biroul vicepreşedintelui american.

329 afișări
Imaginea articolului Joe Biden şi Hillary Clinton, posibili candidaţi la succesiunea lui Obama, au luat micul dejun împreună

Joe Biden, Barack Obama, Hillary Clinton (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Întâlnirea, după o zi de la un prânz Clinton-Obama, a avut loc la Observatorul Naval din Washington, reşedinţa oficială a numărului doi al Executivului.

Meniul a cuprins ouă-jumări, roşii coapte, avocado, curcan şi pâine integrală prăjită, potrivit unui oficial din cadrul Biroului vicepreşedintelui, care a refuzat să ofere amănunte despre conţinutul conversaţiei celor doi.

Hillary Clinton, care a părăsit şefia diplomaţiei americane la 1 februarie, a dejunat luni la Casa Albă cu Obama, o întâlnire plasată sub semnul "prieteniei", potrivit lui Josh Earnest, un adjunct al purtătorului de cuvânt al Casei Albe.

Şi el a păstrat tăcerea asupra subiectelor abordate de cei doi foşti rivali în alegerile primare democrate pentru preşedinţie din 2008.

Însă toată lumea se gândeşte la alegerile din 2016, în contextul în care Constituţia americană limitează la două numărul de mandate prezidenţiale.

Va candida Clinton, înfrântă în 2008, pentru o nouă învestitură din partea partidului? Sondajele actuale îi sunt favorabile, iar grupuri de susţinere a unei eventuale candidaturi s-au format deja, deşi ea nu şi-a dezvăluit încă intenţiile.

Biden a lăsat şi el deschisă posibilitatea să candideze. El va avea vârsta de 73 de ani la momentul alegerilor prezidenţiale de la începutul lui noiembrie 2016, iar Clinton 69 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici