Joe Biden: SUA şi lumea nu fac tot posibilul pentru evitarea unor atacuri nucleare sau biologice

Vicepreşedintele american ales, Joe Biden, a declarat miercuri că Statele Unite şi comunitatea internaţională nu fac tot posibilul pentru a evita riscul unor atentate nucleare sau biologice, prezentat într-un raport drept "risc pe termen scurt".

16 afișări
Imaginea articolului Joe Biden: SUA şi lumea nu fac tot posibilul pentru evitarea unor atacuri nucleare sau biologice

Joe Biden: SUA şi lumea nu fac tot posibilul pentru evitarea unor atacuri nucleare sau biologice (Imagine: Mediafax Foto)

Biden a prezentat miercuri echipei de tranziţie a viitoarei administraţii americane raportul Comisiei independente pentru prevenirea proliferării armelor de distrugere în masă şi a terorismului. El a fost însoţit de viitorul secretar pentru Securitate Internă, Janet Napolitano.

Ea a declarat, referitor la comisia numită la începutul lui 2008 de Congres, că va avea misiunea de a se întreba: "facem tot posibilul şi o facem atât de repede pentru a evita proliferarea armelor de distrugere în masă şi utilizarea acestora de către o gruparea teroristă?"

"Răspunsul care ne vine clar în minte este nu, nu facem tot ce putem sau cât ar trebui", a precizat viitorul vicepreşedinte al Statelor Unite.

Potrivit raportului elaborat de comisie, "în lipsa unor măsuri foarte rapide şi foarte ferme, este foarte probabil ca o armă de distrugere în masă să fie folosită, până la sfârşitul anului 2013, într-un atentat terorist undeva în lume ".

"Nivelul de securitate al Americii este în scădere", potrivit aceluiaşi raport, care menţionează că ameninţarea provine în special dinspre Pakistan.

Administraţia George W. Bush a predat, miercuri, viitoarei administraţii Obama orice iniţiativă nouă de a consolida protejarea Statelor Unite de un atentat cu armă nucleară sau biologică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici