John Kirby: ,,Ucraina va primi avioanele F-16 până la sfârşitul anului 2023"

Ucraina va primi avioane de luptă F-16 înainte de sfârşitul anului, a declarat John Kirby, coordonatorul Consiliului Naţional de Securitate al SUA pentru comunicaţii strategice, într-un interviu pentru Fox News.

2119 afișări
Imaginea articolului John Kirby: ,,Ucraina va primi avioanele F-16 până la sfârşitul anului 2023"

,,Cel mai probabil, F-16-urile vor ajunge în Ucraina înainte de sfârşitul anului. Cu toate acestea, nu credem că F-16 singure pot modifica situaţia de pe câmpul de luptă", a spus Kirby într-o conferinţă de presă de pe 20 iulie. 

El a adăugat că Ucraina are o nevoie imediată de o cantitate mai mare de muniţie de artilerie.

În urmă cu o săptămână, generalul locotenent Douglas Sims spunea că condiţiile pentru un transfer de avioane F-16 nu sunt „ideale”.

El a subliniat că ruşii au încă capacitatea de a utiliza apărare aeriană în a le respinge atacurile, sugerând că numărul de avioane în Ucraina care pot sosi nu va schimba cursul contraofensivei, citează Kyiv Independent

La summitul NATO de la Vilnius, ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a semnat un memorandum cu 11 ţări în care subliniază termenii de instruire a piloţilor ucraineni în antrenamentele cu avioanele F-16. 

Premierul rus Serghei Lavrov a catalogat potenţialul transfer al avioanelor F-16 în Ucraina drept „o ameninţare nucleară”, subliniind capacitatea lor de a purta arme nucleare.

SUA au negat că vor livra vreodată arme de distrugere în masă Ucrainei sau armament ce poate periclita securitatea Rusiei. 

Kirby a mai comunicat reporterilor că Ucraina foloseşte muniţiile cu dispersie „în mod eficient”.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici