Josef Fritzl va pleda vinovat

Josef Fritzl, austriacul care şi-a sechestrat fiica timp de 24 de ani şi a avut şapte copii cu ea, va pleda vinovat pentru mare parte din acuzaţiile care îi sunt aduse, la procesul care va începe în 16 martie, potrivit avocatului său.

20 afișări
Imaginea articolului Josef Fritzl va pleda vinovat

Josef Fritzl va pleda vinovat

"El va recunoaşte faptele de sechestrare, viol, incest şi constrângere", a spus avocatul lui Fritzl, Rudolf Mayer.

Austriacul nu va recunoaşte, însă, acuzaţia de crimă. Potrivit procurorilor, el s-ar face vinovat şi de moartea unuia din copiii pe care i-a avut cu fiica sa, acesta murind la câteva zile de la naştere. Fritzl ar fi ars apoi trupul bebeluşului, într-un cuptor.

Acest capăt de acuzare este singurul pentru care Josef Fritzl poate fi condamnat la închisoare pe viaţă. Pedeapsa maximă pentru toate celelalte infracţiuni este de 15 ani de închisoare.

Josef Fritzl ar putea contesta, de asemenea, acuzaţia de sclavie, pentru că "nu este sigur că faptele indică aşa ceva", potrivit avocatului său.

Mayer a mai spus că austriacul nu are "absolut nicio strategie de apărare" şi să vrea numai "să povestească faptele aşa cum s-au întâmplat".

Avocatul luase în calcul, iniţial, să pledeze că Fritzl nu era în deplinătatea facultăţilor mintale, însă, în urma consultărilor psihiatrice a clientului său, acest lucru nu a fost posibil. El va pleda, astfel, pe "o personalitate puternic perturbată şi cel puţin dublă personalitate".

Josef Fritzl şi-a sechestrat fiica, Elisabeth, timp de 24 de ani, într-o pivniţă special creată la subsolul casei sale. În tot acest timp, femeia a fost violată de mai multe ori de tatăl său şi a născut în captivitate şapte copii, dintre care unul a murit la naştere. Trei dintre copii au fost luaţi de austriac şi crescuţi împreună cu soţia lui, căreia îi spusese că Elisabeth a fugit de acasă cu o sectă şi a abandonat copiii.

Elisabeth şi ceilalţi trei copii au fost eliberaţi în 26 aprilie 2008, după ce fiica sa cea mare s-a îmbolnăvit grav şi a avut nevoie de spitalizare.

Citeşte şi:

Un austriac, acuzat că şi-a violat şi sechestrat fiica timp de 24 de ani (Video)

Josef Fritzl vrea să îşi vândă povestea vieţii sale

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici