Juan Guaido, suspectat de implicare în „sabotajul electric” din Venezuela. Procurorii doresc investigarea preşedintelui interimar autoproclamat

Procurorul-şef din Venezuela, Tarek Saab, a anunţat marţi că a cerut Curţii Supreme să deschidă o investigaţie împotriva lui Juan Guaido, liderul opoziţiei şi preşedinte interimar autoproclamat, suspectat de implicare în sabotarea reţelei electrice naţionale, relatează Reuters.

618 afișări
Imaginea articolului Juan Guaido, suspectat de implicare în „sabotajul electric” din Venezuela. Procurorii doresc investigarea preşedintelui interimar autoproclamat

Procurorii din Venezuela doresc investigarea lui Juan Guaido pentru „sabotajul electric”

Adunarea Naţională din Venezuela a aprobat luni decretarea stării de alertă în urma unei întreruperi masive de energie care a afectat o mare parte din ţară. Autorităţile încearcă încă să redea alimentarea cu electricitate în mai multe zone din Venezuela.

Parlamentul a respins argumentul preşedintelui Nicolas Maduro potrivit căruia întreruperea alimentării cu energie electrică din ultimele zile a fost cauzată de sabotajul Statelor Unite şi a atribuit-o gestionării incorecte şi lipsei de investiţii.

Liderul opoziţiei a explicat că decretarea stării de urgenţă este necesară pentru a permite solicitarea de ajutor internaţional în legătură cu pana de curent care afectează ţara începând de joi.

Zone întinse din Venezuela au rămas începând de joi după-amiază fără curent electric, iar eforturile de remediere a situaţiei progresează lent. Problemele electrice au afectat inclusiv spitalele, care au fost nevoite să-şi folosească generatoarele doar pentru situaţii de urgenţă. Există informaţii neconfirmate că cel puţin 13 persoane au decedat în urma penei de electricitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici