Juan Guaido vrea decretarea stării de urgenţă ca urmare a penei masive de electricitate din Venezuela

Juan Guaido, liderul opoziţiei de la Caracas, a aunţat că va cere Adunării Naţionale, legislativul Venezuelei, să decreteze stare de urgenţă ca urmare a unei penei masive de electricitate, despre care preşedintele Nicolas Maduro a afirmat că a fost cauzată de un "atac cibernetic internaţional".

489 afișări
Imaginea articolului Juan Guaido vrea decretarea stării de urgenţă ca urmare a penei masive de electricitate din Venezuela

Juan Guaido vrea decretarea stării de urgenţă ca urmare a penei masive de electricitate din Venezuela

Liderul opoziţiei a explicat că decretarea stării de urgenţă este necesară pentru a permite solicitarea de ajutor internaţional în legătură cu pana de curent care afectează ţara începând de joi, informează Deutsche Welle şi Al Jazeera.

"Nu putem întoarce spatele tragediei cu care se confruntă ţara noastră", a afirmat Guaido, precizând că Adunarea Naţională, care este controlată de opoziţie, va dezbate luni cererea sa de decretare a stării de urgenţă.

Zone întinse din Venezuela au rămas începând de joi după-amiază fără curent electric, iar eforturile de remediere a situaţiei progresează lent. Problemele electrice au afectat inclusiv spitalele, care au fost nevoite să-şi folosească generatoarele doar pentru situaţii de urgenţă. Există informaţii neconfirmate că cel puţin 13 persoane au decedat în urma penei de electricitate.

Duminică, Maduro a acuzat Statele Unite şi alte puteri internaţionale de această situaţie.

Preşedintele de la Caracas afirmând că pana masivă de electricitate a fost cauzată de un "atac cibernetic internaţional".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici