Jucătoarea de tenis Peng Shuai a negat că ar fi fost abuzată sexual

  • Celebra tenismenă din China a negat că ar fi făcut acuzaţii de abuz sexual.
  • Aceasta a declarat că nu a acuzat niciodată pe nimeni de acest lucru.
  • Ea spune că o postare de pe reţelele de socializare pe care a făcut-o luna trecută a fost înţeleasă greşit.
2676 afișări
Imaginea articolului Jucătoarea de tenis Peng Shuai a negat că ar fi fost abuzată sexual

Sănătatea şi bunăstarea jucătoarei chineze au devenit un motiv de îngrijorare în rândul comunităţii mondiale de tenis şi al societăţii civile atunci când a părut să pretindă cu un fost vicepremier, Zhang Gaoli, a agresat-o sexual în trecut. După acea postare, ea a dispărut din spaţiul public timp de trei săptămâni, potrivit Reuters.

În primul rând, trebuie să subliniez un punct care este extrem de important, nu am spus sau scris niciodată că cineva m-a agresat sexual, trebuie să subliniez clar acest punct” a spus Peng în videoclipul postat de Lianhe Zaobao, o agenţie de presă din Singapore.

Declaraţiile de duminică au fost primele în care a abordat problema în faţa camerelor. Ea a spus că postarea ei de pe Weibo, un site de socializare asemănător Twitter, care a fost eliminat rapid, a fost o “chestiune personală”.

Dispariţia lui Peng a dus la o reacţie dură din partea comunităţii din tenis.

La începutul acestei luni, WTA, care a încercat să comunice cu Peng, a declarat că va suspenda imediat turneele din China din cauza îngrijorărilor legate de tratamentul acordat jucătoarei. China nu a comentat în mod direct la postarea lui Peng, dar a reacţionat după decizia WTA de a suspenda turneele din China că “se opune politizării sportului”. Discuţia despre scandal a fost cenzurată puternic în China, în timp ce Beijingul se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă.

Peng a spus în videoclip că i-a scris personal şefului WTA, Steve Simon, în care a negat acuzaţia de agresiune. Simon a spus la acea vreme că “îi este greu să creadă” că jucătoarea a scris e-mailul.

Autor: Iulian Moşneagu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
wta,
peng

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici