Primăria oraşului Beijing le cere locuitorilor să nu mai călătorească pentru a reduce infectarea cu Coronavirus

  • Oraşul Beijing a anunţat sâmbătă că îi sfătuieşte pe locuitori să nu părăsească oraşul la începutul anului 2022
  • Această iniţiativă are loc în încercarea de a limita riscurile infectării cu coronavirus
  • În februarie urmează să aibă loc Jocurile Olimpice de Iarnă în Beijing
200 afișări
Imaginea articolului Primăria oraşului Beijing le cere locuitorilor să nu mai  călătorească pentru a reduce infectarea cu Coronavirus

Primăria oraşului Beijing le cere locuitorilor să nu mai călătorească pentru a reduce infectarea cu Coronavirus

Capitala Chinei a anunţat că doreşte “să asigure zero infecţie locală, găzduirea cu succes a Jocurilor Olimpice de iarnă şi a Jocurilor Paralimpice de iarnă şi ca publicul să aibă sărbători vesele, paşnice şi liniştite” într-un comunicat, relatează Reuters.

Pe lângă încurajarea oamenilor de a nu organiza excursii inutile în afara oraşului, va solicita şi organizarea unor adunări online, potrivit comunicatului. Provincia de nord Hebei, care va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă împreună cu Beijingul , precum şi alte câteva oraşe, au emis aviz similar.

Jocurile Olimpice de Iarnă şi Anul Nou Lunar ar putea duce la o creştere a numărului de cazuri.

Wu Shiping, un oficial al companiei de transport feroviar din China, a declarat sâmbătă că se aşteaptă la o creştere uriaşă a numărului de pasageri în timpul Anului Nou Lunar care se suprapune cu Jocurile Olimpice de iarnă. Acesta a mai spus că va fi o adevărată provocare să menţină scăzută rata de infectare cu COVID-19.

Liang Wannian, un oficial al Comisiei Naţionale de Sănătate, a spus că nu ar trebui să existe o regulă unică pentru toţi în China, dar oraşul Beijing, precum şi regiunile cu oraşe şi porturi de graniţă, ar trebui să aibă reguli mai stricte. Grupurile cu risc mai ridicat, cum ar fi persoanele în vârstă, ar trebui să evite călătoriile şi adunările inutile, a adăugat acesta.

Numărul recent de cazuri de COVID-19 din China este mai scăzut decât în multe alte ţări datorită condiţiilor mult mai stricte.

Autor: Iulian Moşneagu

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici