Julian Assange, aflat în ambasada Ecuadorului, nu se va prezenta la poliţie pentru extrădare

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, refugiat în prezent în ambasada Ecuadorului din Londra, nu va da curs convocării la poliţie în vederea extrădării în Suedia, anunţă purtătorul său de cuvânt.

259 afișări
Imaginea articolului Julian Assange, aflat în ambasada Ecuadorului, nu se va prezenta la poliţie pentru extrădare

Julian Assange, aflat în ambasada Ecuadorului, nu se va prezenta la poliţie pentru extrădare (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"La recomandarea avocaţilor, australianul va rămâne în ambasadă sub protecţia Guvernului ecuadorian", în aşteptarea deciziei privind solicitarea sa de azil politic, a precizat purtătorul său de cuvânt.

Fondatorul WikiLeaks a fost convocat la poliţie în vederea extrădării în Suedia, unde este acuzat de agresiuni sexuale. Australianul a luat cunoştinţă de "obligaţia de a se deplasa la poliţie la o dată şi o oră stabilite de noi", a comunicat joi Poliţia metropolitană.

Potrivit surselor citate de agenţia britanică Press Association, Julian Assange era convocat vineri la ora locală 11.30 (13.30 ora României) la secţia de poliţie Belgravia, în centrul capitalei britanice.

Scotland Yard a amintit că Julian Assange, care s-a refugiat la 19 iunie la ambasada Ecuadorului cerând azil politic, a încălcat regulile eliberării condiţionate. "Neprezentarea (în urma convocării) ar fi o nouă încălcare şi ar putea fi arestat", precizează poliţia.

Julian Assange aşteaptă o decizie din partea autorităţilor ecuadoriene referitoare la cererea sa de azil politic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici